Sök artikel

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7264 resultat på 727 sidor.

2016 blev nytt rekordår för fondsparandet

Under 2016 nysparade fondspararna i Sverige totalt 53 miljarder kronor netto, visar månadsstatistiken från Fondbolagens Förening. Tillsammans med värdeökning på 270 miljarder kronor innebär det att de..

Carnegie lägger ned tillväxtmarknadsfond

2 februari fusioneras Carnegie Emerging Markets med Carnegie Asia och de andelsägare som stannar får andelar i Asienfonden. Bakgrunden är svaga resultat, de senaste fem åren har fonden Emergin Markets..

Nyheter från Morningstar, vecka 2

Kapitalet flödar till aktiva fonder

En övervikt av spararna i Sverigefonder valde under 2016 aktiefonder hos små fristående fondbolag, enligt en sammanställning i Dagens Industri. Vinnare var Cliens, Lannebo och Carnegie. Cliens fick et..

Lägre risk i min tjänstepension

Börsuppgången i USA gör att jag väljer en Europafond igen och flyttar mer pengar till Nektar. Resultatet är att andelen hedgefonder i min tjänstepension ökar från 54 till 62 procent.

10 mest klickade 2016

Köptips fortsätter att vara det som i första hand lockar läsare här på Morningstar. Det syns tydligt i en summering av vilka artiklar som fick flest sidvisningar under förra året.

Fondmarknaden utser sina bästa fonder 2016

Vid en priscermoni i Stockholm gav Fondmarknaden, ett fondtorg på internet, utmärkelser till elva fonder. Dessutom fick Prior Nilsson utmärkelsen "Årets Fondbolag".
Årets etikfond 2016 är SEB Hål..

Enter lanserar fonden Cross Credit

9 januari byter Enter Penningmarknadsfond namn till Enter Cross Credit och ökar risktagandet. Nu ska fonden investerar i företagsobligationer och företagscertifikat emitterade i svenska kronor med en ..

Brasilien vinnare, Sverige på plats 48

Aktiebörserna i råvaruproducerande länder fick revansch 2016. För sjunde året i rad var USA-index bättre än världsindex. Sverige hängde inte med världsindex, men tack vare starkare dollar steg de fles..

Swedbank Robur inför policy för ansvar

10 januari 2017 inför Swedbank Robur nya regler för ansvarsfulla investeringar som ska gälla förvaltningen av de flesta fonder som inte har andra hållbarhets- och etikkriterier. Policyn berättar att f..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... Nästa  | 7264 resultat på 727 sidor.